Kuka minä olen?

Olen asunut koko ikäni Järvenpäässä useammassa osoitteessa eri puolella kaupunkia. Nyt olen jo jonkin aikaa asunut Saunakalliossa puolisoni Sarin ja hänen toisen poikansa kanssa.

Kirjoitin ylioppilaaksi 1990 ja valmistuin Kone- ja metallitekniikan insinööriksi 1998. Työkokemuksinani ovat olleet mm. erilaisia töitä rautakaupassa koulun ohella, Lemminkäinen Oy:n konekorjaamo, Tuusulan Maantiekylä. Lemminkäisen tienpäällystysyksikön eri tehtävissä ja Tuusulan Seudun Sähkölaitos.

Tapaturmani jälkeen jatkoin vuonna 1995 insinöörin opintojani heti kun se oli mahdollista ja valmistuin 1998. Opintoni olivat talouteen syventäviä. 

Arkeeni on kuulunut jo vuosia niin talouden kuin rakennustekniikan ongelmat. Toimin alueellamme kiinteistöhallinta- ja ylläpitotehtävissä.

Sotilasarvoni on alikersantti.

ONNETTOMUUS, OIKEUSPROSESSI JA UUSI ELÄMÄN TILANNE

Vietin silloisen tyttöystäväni kanssa kesän viikonloppua Himoksella. Hikoiltuani vesipuiston polkuveneellä menin kohtalokkaasti järveen laskevan liukumäen kautta virkistäytymään täysin sääntöjen mukaisesti ja vesiselvänä. Lasku liian matalaan luonnonjärveen 30.7.1994, johti välittömään neliraajahalvaukseen. Liukumäki ei sitten tarkemmin tutkittuna täyttänyt turvanormeja ja se poistettiin myöhemmin käytöstä.

Pian onnettomuuden jälkeen saimme tietää, ettei Himoksen vesipuistoalueella ollut vastuuvakuutusta. Liukumäki oli rakennettu ilman kunnan rakennuslupaa ja lain vaatima turvatarkastus tehtiin pari viikkoa onnettomuuteni jälkeen. Kävin noin yhdeksän vuotta kestäneen oikeustaistelun. Hovioikeuden päätöksen mukaisesti yrittäjä oli laiminlyönyt turvatoimia, mutta rakennuslupaa liukumäelle ei sitten käsittämättömästi vaadittukaan. Samanaikaisesti taistelin eläkkeestäni yli 4 vuotta valittaen korkeimpaan oikeuteen kahdesti. Tuomariäänin 2-1 hävisin taistelun. Jäi paljon avoimia kysymyksiä, mutta opin myös paljon ja sisu vain kasvoi.

Töölön sairaalassa ja Käpylän kuntoutuskeskuksessa olin yhteensä 8 kuukautta. Sen jälkeen käteni on leikattu toimintakyvyn parantamiseksi kahdesti. Tapaturman takia joudun lopun elämäni käyttämään liikkumisen apuvälineenä pyörätuolia.

Arvostan perusliikuntaa korkealle kaiken ikäisten peruskunnon parantajana ja ylläpitäjänä.

Asennetta liikuntaa kohtaan pitää edistää jo koulun liikuntatunneilta alkaen. Liikunnalla on merkittävä ehkäisevä vaikutus moniin perussairauksiin ja tuki-ja liikuntaelinsairauksiin.

HARRASTUKSET

Harrastin liikuntaa hyvin paljon ja nuorena. Yleisurheilun heittolajit olivat suosikkejani. Kilpailin SM-tasolla jopa menestyen. Myöhemmin keskityin koripallon erotuomaritoimintaan kouluttajan roolia myöden.